Preskoči na sadržaj
Info: 011 319 27 21 | office@sbt-alati.rs Ivićeva 3, 11080 Zemun
Info: 011 319 27 21 | office@sbt-alati.rs Ivićeva 3, 11080 Zemun
Bosch Pro Pruner - Zašto su najbolje aku makaze za orezivanje u 2023. godini?

Bosch Pro Pruner - Zašto su najbolje aku makaze za orezivanje u 2023. godini?

Bosch Pro Pruner je alat za orezivanje grana koji je poznat po svojoj kvalitetu, trajnosti i funkcionalnosti.

Detaljno ćemo detaljno razmotriti prednosti i mane ovog alata kako biste mogli doneti odluku da li je Bosch Pro Pruner pravi izbor za vas.

Prednosti:

Moćan motor: Bosch Pro Pruner ima moćan motor koji lako može da izreže grane prečnika do 25mm. Ovo je posebno korisno kada se bavite voćarstvom, jer je potrebno orezati grane koje su ponekad deblje od prosečne grane.

Lagana težina: Ovaj uređaj je vrlo lagan, ima samo 900 g + baterija (oko 300 g), što ga čini idealnim za dugotrajno korišćenje bez napora. To je veoma korisno, pogotovo kada se orezuju voćke, jer često treba da se dižete i spuštate tokom procesa orezivanja.

Bežični: Bosch Pro Pruner se napaja baterijom, tako da nema potrebe za kablom. To znači da možete slobodno da se krećete i imate pristup teško dostupnim mestima. Ovo je idealno kada treba da se orezuje voće koje raste u teško dostupnim mestima, kao što su visoke grane.

Ergonomski dizajn: Bosch Pro Pruner je ergonomski dizajniran i ima gumene rukohvate koji su vrlo udobni za držanje i omogućavaju siguran hvat. Ovo je veoma važno kada se orezuju grane, jer se tako smanjuje rizik od povreda.

Mane:

Cena: Bosch Pro Pruner je relativno skup u odnosu na ručne makaze za orezivanje koje su dostupne na tržištu. Međutim, kvalitet ovog alata se obično odražava u ceni. Za profesionalne voćare, cena ovog alata bi mogla biti opravdana.

Vreme punjenja baterije: Kako se Bosch Pro Pruner napaja baterijom, vreme punjenja može biti prilično dugo. To može biti nezgodno za one koji često koriste alat i koji ne žele da čekaju da se baterija napuni. Zato je važno da kupite Pro Pruner u setu sa 2 baterije. Tako da dok se jedna puni drugu koristite.

Promer reza: Iako Bosch Pro Pruner može da izreže grane prečnika do 25 mm, to možda neće biti dovoljno za neke zadatke. Ako planirate da orezujete voćke sa debljim granama, možda ćete morati da razmislite o alatu sa većim prečnikom reza.

Održavanje: Kao i kod svakog alata, Bosch Pro Pruner zahteva određeno održavanje, kao što su redovno čišćenje oštrice i podmazivanje mehanizma. Ovo može biti dodatni trošak i napor za one koji ne žele da provode mnogo vremena na održavanje alata.

Zaključak:

Bosch Pro Pruner je odličan alat za orezivanje grana koji nudi mnoge prednosti, kao što su moćan motor, lagana težina, bežični rad i ergonomski dizajn.

Međutim, postoje neke mane, kao što su viša cena, relativno dugo punjenje baterije, ograničen prečnik reza i potreba za održavanjem.

Ukupno gledano, Bosch Pro Pruner je odličan izbor za one koji su spremni da ulože malo više novca u kvalitetan alat za orezivanje grana. Za one koji su manje zahtevni, mogu uzeti ručne makaze za orezivanje koje će zadovoljiti njihove potrebe po nižoj ceni. Bez obzira na izbor, pravilno održavanje i korišćenje alata će osigurati dugotrajnost i efikasnost u radu.

Prethodni članak 5 najboljih perača pod pritiskom Bosch koji će vam olakšati život
Sledeći članak Upoređivanje (detaljno): Bosch GTS 254 i GTS 635-216 - sličnosti i razlike, prednosti i mane

Postavite svoj komentar

Komentari moraju biti odobreni pre nego se prikažu

* Obavezna polja

SBT ALATI - BLOG

SBT Alati

Ivićeva 3 
11080 Zemun 


Radno vreme 
Ponedeljak - petak 
09:00h - 17:00h 
Subota 09:00h - 15:00h