Preskoči na sadržaj
Info: 011 319 27 21 | office@sbt-alati.rs Ivićeva 3, 11080 Zemun
Info: 011 319 27 21 | office@sbt-alati.rs Ivićeva 3, 11080 Zemun
Koji je najbolji industrijski usisivač za prašinu Bosch u 2023. godini?

Koji je najbolji industrijski usisivač za prašinu Bosch u 2023. godini?

Kada je u pitanju izbor pravog industrijskog usisivača za prašinu, postoje mnogi faktori koje treba uzeti u obzir.

Svaki model ima svoje prednosti i mane, a odabir pravog industrijskog usisivača prašine može biti težak zadatak.

Želim da vas upoznam sa prednostima i manama najboljih Bosch usisivača za mokro I suvo usisavanje između:

1. Universal Vac 15 

2. Advanced Vac 20,

3. GAS 15 PS,

4. GAS 12-25 PL,

5. GAS 35 L SFC,

6. GAS 35 L AFC,

7. GAS 35 M AFC 

8. GAS 55 M AFC.

1.Universal Vac 15

Universal Vac 15 je lagan i jednostavan za korišćenje. Spada u hobi zeleni Bosch alat.

On se lako prenosi i skladišti.

Ima visokokvalitetni filter koji može da uhvati čak i najmanje čestice prašine. Sadrži predfilter koji smanjuje mogućnost začepljivanja glavnog filtera.  

Ovaj usisivač za mokro I suvo usisavanje ima dobru snagu usisavanja, tako da je idealan za čišćenje tepiha i tvrdih podova. Međutim, može da bude malo bučan, pa ako živite u stanu sa tankim zidovima, može biti malo nezgodan za vaše komšije.

Koristi isti filter za mokro i suvo usisavanje što je veliko olakšanje da ne bi stalno morali da ga ručno menjate.

Ima funkciju duvanja tako da se može koristiti i kao duvač za lišće I prašinu sa teško dostupnih mesta.

2. Advanced Vac 20

Advanced Vac 20 je snažniji od Universal Vac 15. Sa svojom snagom usisavanja od 1500 W, ovaj usisivač za mokro I suvo usisavanje može uhvatiti sve nečistoće. Spada u hobi zeleni Bosch alat.

Ima ugrađenu utičnicu što omogućava sinhronizovano uključenje i isključenje električnog zelenog Bosch alata i ovog usisivača kad se povežu.

Odvodni ventil omogućava efikasno pražnjenje velikih količina vode.

Međutim, Advanced Vac 20 je teži (7,6 kg) i glomazniji od Universal Vac 15 modela (6,9 kg).

3. GAS 15 PS

GAS 15 PS je profesionalni industrijski usisivač prašine, koji je posebno dizajniran za upotrebu u radionicama.

Ima snažan motor i kvalitetan filter. Ovaj usisisivač za mokro i suvo usisavanje ima mogućnost usisavanja vode i prašine, što ga čini veoma praktičnim.

Međutim, ovaj vakuumski čistač nije tako snažan kao neki drugi modeli GAS 12-25 PL ili GAS 35 L AFC, pa se može teže nositi sa većim količinama prljavštine.

Isto ima utičnicu na sebi kao I AdvancedVac 20.

Ovaj industrijski usisivač za prašinu ima:

  • 2 u 1, mogućnost prebacivanja između usisavanja i duvanja u bilo koje vreme.
  • Antistatičko crevo – za izbegavanje šteta kod rada.
  • SmartClick sistem – za jednostavno i čvrsto spajanje creva

4. GAS 12-25 PL

Prednosti GAS 12-25 PL

  • Snaga i učinkovitost: Ovaj industrijski usisivač ima vrlo jak motor od 1250 W koji omogućava da se brzo i učinkovito usisa prašina, otpaci i drugi otpad. Snažni motor također omogućava da se usisivač koristi duže vreme bez prekida.
  • Filtracija prašine: GAS 12-25 PL ima visokokvalitetni filter HEPA koji učinkovito uklanja čak i najmanje čestice prašine i alergene iz zraka. Ovo je posebno važno u prostorima u kojima rade ljudi koji su osjetljivi na alergene i druge iritanse.
  • Praktičnost: Ovaj model usisivača dolazi s mnogim korisnim dodacima, kao što su veliki kapacitet skladišnog prostora za otpad, fleksibilno crevo i razne mlaznice za čišćenje različitih površina. Ovo olakšava rad i smanjuje vreme potrebno za čišćenje.
  • Mobilnost: GAS 12-25 PL je opremljen s točkićima koji omogućavaju lako kretanje po radnom prostoru. Također je opremljen s držačem za cev za usisavanje, što olakšava skladištenje i transport ovog usisivača.

    Mane GAS 12-25 PL

    • Težina: Ovaj model usisivača može biti težak za nošenje, posebno ako je pun.
    • Glasnoća: Kao i mnogi industrijski usisivači, GAS 12-25 PL može biti glasan i iritantan za radnike. To može biti posebno neugodno u zatvorenim prostorima.
    • Cena: Ovaj model usisivača može biti skuplji od drugih dostupnih Bosch usisivača za mokro I suvo usisavanje.
    U zaključku, GAS 12-25 PL je snažan i učinkovit industrijski usisivač s mnogim korisnim dodacima. Ima visokokvalitetni HEPA filter koji učinkovito uklanja čestice prašine i alergene iz vazduha, a praktičan dizajn omogućava brzo i jednostavno čišćenje radnog prostora.

    5. GAS 35 L SFC

    Prednosti GAS 35 L SFC

    Ovaj usisivač je poznat po svojoj snažnoj usisnoj snazi i visokoj efikasnosti pri čišćenju.

    Zahvaljujući svojoj velikoj zapremini posude (35 litara), usisivač može da se koristi na velikim površinama bez potrebe za čestim pražnjenjem.

    Takođe, poseduje mogućnost poluautomatsko otresanje filtera (SFC+) (SFC - Semi-Automatic Filter Cleaning) samo jednim pokretom ruke za brz napredak pri radu.

    Takođe, ovaj usisivač ima višestepenu filtraciju, koja sprečava curenje prašine iz posude i čuva motor od oštećenja.

    Filtracija ima i efekt čišćenja vazduha od štetnih čestica, što je posebno važno u industrijskim prostorima.

    Takođe još sadrži i:

        • Utičnica za priključak električnih alata sa automatskim uključivanjem i isključivanjem te sa funkcijom naknadnog rada za dodatnu udobnost korišćenja
        • Integrisani držači za obiman pribor i kabl i crevo direktno na usisivaču
        • Točkovi koji ne ostavljaju tragove na nežnim površinama - parketu, laminatu.
        • Bezstepeno regulisanje snage usisavanja na spojnici za alat
        • Automatsko isključivanje pri postizanju maksimalnog nivoa tečnosti

    Mane GAS 35 L SFC

    Jedina mana ovog usisivača je njegova cena. GAS 35 L SFC je izuzetno kvalitetan i efikasan usisivač, ali ta kvaliteta i efikasnost se osećaju i u ceni.

    Međutim, ukoliko se usisivač koristi na dnevnoj bazi u industrijskom okruženju, brzo će se isplatiti svojom dugotrajnošću i pouzdanošću.

    Zaključak

    GAS 35 L SFC je izuzetno snažan, efikasan i pouzdan industrijski usisivač, koji se odlično snalazi na velikim površinama i kod usisavanja štetnih čestica.

    Iako je njegova cena viša, ovo je investicija koja se isplati dugoročno, jer će vam pružiti bezbrižno i efikasno čišćenje tokom dugog niza godina.

    Ako želite pouzdanog i dugotrajnog partnera u održavanju higijene u vašem industrijskom objektu, GAS 35 L SFC je pravi izbor za vas.

    6.GAS 35 L AFC

    GAS 35 L AFC je sličan model kao GAS 35 L SFC, ali sa dodatnom funkcijom automatskog čišćenja filtera.

    Proizvođač Bosch preporučuje da se od ovog modela pa nadalje priključuje na žirafu Bosch GTR 550. Prethodni modeli nisu preporučljivi da budu usisivači za žirafu jer nemaju automatski tresač filtera.

    Ovaj industrijski usisivač ima moćan motor i veliki skladišni proctor za prašinu. Ima mogućnost usisavanja vode i prašine, a automatsko čišćenje filtera osigurava da industrijski usisivač prašine radi sa konstantnom snagom usisavanja. Međutim, GAS 35 L AFC takođe može biti težak i glomazan, što ga čini manje prenosivim.

    7. GAS 35 M AFC

    GAS 35 M AFC je sličan kao i GAS 35 L AFC. Ima snažan motor i kvalitetan filter, koji može uhvatiti većinu prašine i alergena.

    Ovaj industrijski usisivač ima funkciju usisavanja vode i prašine, kao i automatsko čišćenje filtera.

    GAS 35 M AFC je takođe opremljen dodatkom za čišćenje tepiha i tvrdih podova. Međutim, ovaj vakuumski čistač može biti malo bučan, što može biti nezgodno u nekim situacijama.

    Ono što ga razlikuje od GAS 35 L AFC je bolji filter tj. M klasa glavnog filtera za najsitniju prašinu čini ovaj usisivač idealnim za gipsere i žirafu!

    8. GAS 55 M AFC

    GAS 55 M AFC je moćan i veliki industrijski usisivač, koji je posebno dizajniran za upotrebu na gradilištima i industrijskim mestima. Ima snažan motor i velike skladište za prašinu, koji omogućava kontinuirani rad.

    Ovaj usisivač za mokro i suvo usisavanje ima mogućnost usisavanja vode i prašine, kao i funkciju automatskog čišćenja filtera.

    GAS 55 M AFC ima veliku snagu usisavanja i može se nositi sa velikim količinama prljavštine i alergena. Međutim, ovaj vakuumski čistač može biti vrlo glomazan i težak, što ga čini manje prenosivim.

    Glavna razlika u odnosu na GAS 35 M AFC je u zapremini. GAS 55 M AFC Ima 55 litara naspram 35 litara (GAS 35 M AFC).

    9. ZAKLJUČAK

    Kao što možete videti, svaki od ovih industrijskih usisivača ima svoje prednosti i mane, koje ih čine boljim ili lošijim izborom u zavisnosti od vaših specifičnih potreba.

    Ako vam je potreban usisivač za mokro i suvo usisavanje za kućnu upotrebu, Universal Vac 15 i Advanced Vac 20 su oba odlični izbori, s obzirom na njihovu snažnu snagu usisavanja, jednostavno održavanje i lagano rukovanje.

    Sa druge strane, ako tražite usisivač za mokro i suvo usisavanje za industrijsku ili gradilišnu upotrebu, GAS 35 L SFC, GAS 35 L AFC, GAS 35 M AFC i GAS 55 M AFC su svi dobri izbori.

    Ovi modeli imaju snažne motore i veliki skladišni proctor za prašinu, što ih čini pogodnim za usisavanje velikih količina prljavštine. Međutim, ovi modeli su često teži i glomazniji, što može biti nezgodno u nekim situacijama.

    Kada birate usisivač za mokro i suvo usisavanje, takođe treba da razmotrite svoj budžet.

    Universal Vac 15 je najpristupačniji model, dok su GAS 35 L SFC, GAS 35 L AFC, GAS 35 M AFC i GAS 55 M AFC skuplji modeli.

    Međutim, ovi skuplji modeli nude više funkcija i bolje performanse, što može biti vredno ulaganja ako vam je potreban industrijski usisivač za zahtevne zadatke.

    Na kraju, izbor usisivača zavisiće od vaših specifičnih potreba i prioriteta.

    Bilo da vam je potreban usisivač za kućnu upotrebu ili industrijske namene, bitno je da proučite različite prednosti i mane ovih modela koje treba uzeti u obzir pre donošenja odluke.

    Sledeći članak 5 najboljih perača pod pritiskom Bosch koji će vam olakšati život

    Postavite svoj komentar

    Komentari moraju biti odobreni pre nego se prikažu

    * Obavezna polja

    SBT ALATI - BLOG

    SBT Alati

    Ivićeva 3 
    11080 Zemun 


    Radno vreme 
    Ponedeljak - petak 
    09:00h - 17:00h 
    Subota 09:00h - 15:00h